Olen valmistunut Helsingin yliopistosta 2005 ravitsemustiede pääaineenani. Graduni aiheena oli vegaaniäidit ja -lapset Suomessa. Gradu löytyy sähköisenä täältä:

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/2...

Pätevöidyin ravitsemusterapeutiksi vuonna 2011 Itä-Suomen yliopistosta.

Olen ollut kasvissyöjä vuodesta 1992 ja vegaani vuodesta 2000 alkaen. Olen toiminut mm. Vegaaniliiton ravitsemusasiantuntijana vuosina 2005-2013. Minua on haastateltu ravitsemusasiantuntijana useisiin lehtiin, ja olen luennoinut paljon vegaaniravitsemuksesta. Lisäksi olen ollut asiantuntijana useissa Vegaaniliiton julkaisemissa esitteissä sekä televisiossa Ylen aamu-TV:ssä (2011) ja Kuningaskuluttajassa (2014) sekä radiossa Yle puhe -kanavalla (2014).

Julkaisut:

Kirjat, joista löytyy kirjoittamanani luku vegaaniravitsemuksesta:

  • Inna Somersalo (toim.).Vegaanin keittokirja, Like 2015: "Terveellisen ruokavalion koostaminen ja Vegaani vauvasta asti" s. 168 - 174."
  • Inna Somersalo, Elina Kauppila. Makumetkuja murusille, Finn Lectura 2013:"Vegaaniruoka on hyvä valinta lapselle" s. 23 - 25
  • Vegaanin uusi keittokirja, Like 2010: ”Terveellisen vegaaniruokavalion koostaminen” s. 19 - 20 (toinen kirjoittajista) ja ”Vegaani vauvasta asti” s. 22 - 23.
  • Härkäpapua sarvista, Multikustannus 2006: ”Täyspainoinen ruokavalio” s.18 – 23.

Vegaia –lehti (vegetaristinen aikakauslehti): Yli 30 eripituista kirjoitusta, vuosilta 2000 - 2013, pääasiassa ravitsemusaiheisia.