Olen valmistunut Helsingin yliopistosta 2005 ravitsemustiede pääaineenani. Graduni aiheena oli vegaaniäidit ja -lapset Suomessa. Gradu löytyy sähköisenä täältä:

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/2...

Pätevöidyin ravitsemusterapeutiksi vuonna 2011 Itä-Suomen yliopistosta.

Olen ollut kasvissyöjä vuodesta 1992 ja vegaani vuodesta 2000 alkaen. Toimin Vegaaniliiton ravitsemusasiantuntijana. Minua on haastateltu ravitsemusasiantuntijana useisiin lehtiin, ja olen luennoinut paljon vegaaniravitsemuksesta. Lisäksi olen ollut asiantuntijana useissa Vegaaniliiton julkaisemissa esitteissä sekä televisiossa Huomenta Suomessa (2019) Ylen aamu-TV:ssä (2011) ja Kuningaskuluttajassa (2014) sekä radiossa Yle puhe -kanavalla (2014).

Vuonna 2019 ilmestyi kirjoittamani kirja Vegaaanin ravitsemus (Readme 2019).

Perustin vuonna 2021 yrityksen Tmi Johanna Kaipiainen, ja tarjoan ravitsemuterapiapalvelua. Vastaanoton pituus on tunti ja hinta 117 euroa (mahdollinen jatkokäynti 90 euroa). Lue lisää palvelusta täältä.

Julkaisut:

Vegaanin ravitsemus (Readme 2019)

Kirjat, joista löytyy kirjoittamanani luku vegaaniravitsemuksesta:

  • Inna Somersalo (toim.).Vegaanin keittokirja, Like 2015: "Terveellisen ruokavalion koostaminen ja Vegaani vauvasta asti" s. 168 - 174."
  • Inna Somersalo, Elina Kauppila. Makumetkuja murusille, Finn Lectura 2013:"Vegaaniruoka on hyvä valinta lapselle" s. 23 - 25
  • Vegaanin uusi keittokirja, Like 2010: ”Terveellisen vegaaniruokavalion koostaminen” s. 19 - 20 (toinen kirjoittajista) ja ”Vegaani vauvasta asti” s. 22 - 23.
  • Härkäpapua sarvista, Multikustannus 2006: ”Täyspainoinen ruokavalio” s.18 – 23.

Vegaia –lehti (vegetaristinen aikakauslehti): Yli 30 eripituista kirjoitusta, vuosilta 2000 - 2013, pääasiassa ravitsemusaiheisia.